Joulujuhla 2001

14.12.2001 Illan hämärtyessä ja roihujen valaistessa tietä Opistotalolle alkoi piha täyttyä kylänväen autoista. Sari Lehtinen ja Jyrki Saario toivottivat vieraat tervetulleeksi koulun ja kyläyhdistyksen yhdessä järjestämään joulujuhlaan ja kehottivat käymään kahvipöytään.

Illan juontaja Hannele Illan luonnikkaana juontajana toimi kauniisti joulun väreihin pukeutunut Hannele Mäki-Ettala-Mustonen, joka sävytti juontoja kivoilla kertomuksilla ja vitseillä.
Opettaja Erja Laakso lausui tervetulosanat ja -runon, jonka jälkeen kaikki koulun 19 oppilasta esittivät Jouluevankeliumin. Kuvaelma päätettiin Enkeli Taivaan laululla. Josef ja Maria  
Alaluokkalaisia (esikoulu, I lk ja II lk) matkalla Joulukirkkoon:

"Kello löi jo viisi, lapset herätkää, Juhani ja Liisi, muuten matka jää... Ruuna, virsta vielä, tepsuttele pois, tällä kirkkotiellä aina olla vois."

Juhani ja Liisi  
Elsa soitti pianolla taidokkaasti Mountain Dancen.

Saituri-Matin Jouluaatto-näytelmän veivät kunniakkaasti loppuun yläluokan oppilaat, huolimatta innokkaimmista pikkuihailijoista, jotka kiipesivät myös lavalle "esiintymään".

Saituri-Matti Oppilaat tanssivat vielä Tonttujen Jouluyön tahdissa, jonka yleisö lauloi. Saara soitti kauniisti huilulla Joulumaan.
Ehkäpä ennakkoon odotetuimman esityksen, Seitsemän Veljestä - Naimareisu, pohjusti Pentti Kaila. Jukolan veljiä, kun on useampi, piti heidät laittaa omalle sivulleen. Veljesten ohjaaja  
Kunniakyläläisen valinnasta oli myös kylillä kuiskittu ja omia arvailuja esitelty, joten odotettu oli myös tieto Viiden Kylän Sydän ry:n ensimmäisistä kunniajäsenistä.

Valinnasta yhdistyksen pj Jyrki Saario sanoi mm. seuraavaa: Henkilöt ovat toimineet pitkän ajan kyliemme hyväksi ja olleet aina valmiina toimimaan omaa aikaansa uhraamalla.

Kunniakyläläisten palkitseminen Näillä perusteilla johtokunnan oli ollut helppo tehdä yksimielinen päätös Kunniakyläläisten Eila ja Pentti Kailan valinnasta ja raikuvat aplodit juhlassa sinetöivät sen. Ole hyvä ja katso Kunniakyläläiset-sivu.
Puurolaulu ja Eero Saarelan kertoma tarina Mitä en tee Jouluna johdattivat vieraat puurolle ja "sekametelisopalle".

Maittavan puuron oli keittänyt Reijan Ruokapalvelu, joka vastasi illan tarjoilusta.

Joulupuurolla  
Ohjelman keventyessä pikkujoulun tunnelmiin Christmas Cheer Leadersit esittivät vauhdikkaan näytöksen. Cheer Leadersit  
Ja piipahtihan se pukkikin käymään. Petteri oli matkalla halunnut Ihodeen sukulaisia tapaamaan, joten Pyhärannan puolellakin on taidettu joulupukki jo nähdä.

Pukin haastattelu peittyi yleisen hälinän alle, mutta tarkimmat korvat kuulivat pukin viestin.

Joulupukki Lausmmm korvatunturilta  
Loppuillasta kylien ja koulun joukkueet yrittivät saada kaulallaan olleet kirjaimet järjestykseen. Voiton vei nopeutta ja nokkeluutta vaatineessa kisassa Sorolan nuorukaisten joukkue. Hanurin tahtiin  
Illan päätti tanssit Hietasen Kalevin hanurin tahdissa. Vieraskirjaan nimensä kirjoitti 121 henkilöä. Viimeistä valssia oli tanssimassa enää viisi paria muiden ollessa jo matkalla koteihinsa. Toivottavasti jokaisella mukanaan hitunen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja annos joulumieltä.

< takaisin