Särkijärven rantasauna

Laitilan kaupungin omistama rantasauna sijaitsee Laustin kylässä Särkijärven rannalla (ajo-ohje). Järvi on yksi Laitilan suurimmista, joten vesi on puhdasta ja virkistävää.

Viiden Kylän Sydän ry on kesästä 2000 asti lämmittänyt kesäisin saunaa ja ylläpitänyt kioskia. Sauna on tilattavissa iltaisin myös yksityiskäyttöön.

Särkijärven päärakennus  
Uimaranta on kaunis kaarevan mallinen, hiekkapohjainen ja loivasti järveen laskeva. Erinomainen ranta uimataitoa opetteleville pienille lapsille. Ilman kahluuta uimaan haluavia varten on pitkä laituri, josta voi uimaan laskeutua rappusilta kolmeen eri syvyyteen. Vauhdikkaimmin veteen pääsee vankasta hyppytelineestä, jossa on 3- ja 5-metrin hyppytasot. Särkkiksen aurinko lämmittää  

Hirsisessä saunarakennuksessa on kaksi hyvälöylyistä tilavaa puulämmitteistä saunaa, miehille ja naisille omansa sekä niiden yhteydessä pukuhuoneet. Takkahuoneessa toimii kioski. Tilaa riittää myös oleskeluun ja vaikkapa makkaran grillaamiseen avotakassa. Terassin varjossa on mukava seurata uimarannan tapahtumia.

Hiekkaranta  

Ajo-ohje Särkijärvelle

< takaisin